Foredrag

Johan Chr. Nord 
Johan Christian Nord

Et foredrag er, hvis det er retmæssigt udført, et velkomponeret værk – en gennemtænkt fremførelse, hvor vidensformidling, fortælling og holdningstilkendegivelse syes omhyggeligt og kunstfærdigt sammen. Målet er, at ordene i samme bevægelse bliver så oplysende og oplivende, at de kan gavne den lyttende og vække den slags anstød, som giver lyst til samtale og – måske ligefrem -strid over kaffen.

Sådan bestræber jeg mig på at holde foredrag – og det plejer at lykkes ganske godt, så hvis du er på udkik efter en farverig foredragsholder, synes jeg, du skal overveje at indbyde mig.

Mest oplagt er det naturligvis, at jeg på den ene eller anden måde at taler om Nordens eget åndsliv; altså om den overlevering fra den fælles fortid, som vi kunne kalde Nordens mytologi – og alt dens væsen. Det kan gøres på mange forskellige måder. Jeg véd, at forfædrenes fortællinger angår os alle, så jeg er tilpasningsdygtig.

Men jeg taler også gerne om andre emner – om filosofi, om litteratur, om lyrik, om mystik, kulturkamp, magi and all that Jazz. Her på hjemmesiden ligger der en bunke tekster om forskelligartede emner inden for disse kategorier. De kan findes under Arkiv og skulle gerne kunne give et indtryk af spændvidden.

Vil du vide mere? Så skriv til mig på johan.chr.nord@gmail.com eller ring på 28 60 91 20.