A Divine Desire for Destiny

Foto: Søren Hulemand Maul

. . . . .

Onsdag den 3. marts holdt jeg et mytepoetisk foredrag på et dejligt sted, der hedder ‘Himmelbjerggården – Nordisk Inspirationscenter’. Foredraget blev filmet og kan nu findes under begivenheden på Himmelbjerggårdens facebookside – her.

På Himmelbjerggården bor der mennesker, som ikke taler dansk, så foredraget var på engelsk. I sandhed en spændende udfordring at omplante Åndens stof fra modersmål til fællessprog!

Indholdet er en evigt ung kending – nu dybere rodfæstet i erfaring:

. . . . . . . . .

Senere kommer der en video direkte herind, så man ikke behøver omkring facebook for at se den, men lige nu er det lige sådan her.

God fornøjelse!

Af Skade bliver man klog

. . .

Hør, vågne venner!

Det er tid til at fortælle – at drikke fra kilden og lytte til stemmen. Vi begynder med et grundrids: Vores hovedperson hedder på norrønt Skaði, på dansk Skade. I de skriftlige fortætninger, vi har fra Nordens sunkne fortid, fremtræder hun som en magtfuldt uregerlig grundkraft – en kropsliggørelse af kvindekraften i dens væbnede aspekt. 

Læs videre “Af Skade bliver man klog”

Hellige dykker

Metal-lyrisk henrykkelse uden hovedpine

* * * * *

Don’t smell the flowers, they’re an evil drug to make you lose your mind
– ‘Don’t talk to strangers’

Who calls us Thelemites will do no wrong 
– Liber AL vel Legis 1:40

* * * * *

Ting sker. Det ene tager det andet. Man flyder med. Det gælder stort set alt og alle. Kunsten er at forholde sig aktivt til dette flux – altså i samme bevægelse at modtage & formgive øjeblikket som en både givet og hidkaldt sag. Lige dér begynder magien.

Den anden dag dukkede der noget op, som bidrog til, at en længe anet sammenhæng pludselig blev særdeles klar – nu rider vi på rytmen og lægger lidt af sagen frem.

* * * * *

Læs videre “Hellige dykker”

Kairos


Til
A

* * * * * * * *

To be a performance artist, you have to hate theatre. Theatre is fake: there is a black box, you pay for a ticket, and you sit in the dark and see somebody playing somebody else’s life. The knife is not real, the blood is not real, and the emotions are not real. Performance is just the opposite: the knife is real, the blood is real, and the emotions are real. It’s a very different concept. It’s about true reality.

* * * * * * * *

Ordet er græsk – καιρός. Det betyder, det rette sted, den rette tid, altså det afgørende øjeblik – og angiver således selve sagen. For sådan er det: Alting har sin tid og sit sted. Ikke alle operationer kan bære frugt til alle tider og overalt. Lær derfor at tie. Dvæl i mellemrummene, lur i sprækkerne – og spring så frem:

Læs videre “Kairos”

Hæld vand ud over Verden!

So segne mich denn, du ruhiges Auge, das ohne
Neid auch ein allzugrosses Glück sehen kann!

Segne den Becher, welcher überfliessen will, dass
das Wasser golden aus ihm fliesse und überallhin
den Abglanz deiner Wonne trage!

– Die fröhliche Wissenschaft

Pour water on thyself thus shalt thou be
a Fountain to the Universe. Find thou thyself in every Star.

Achieve thou every possibility.
– The Book of Thoth

….

Tiden løber, og vi løber med – når Vinden hvirvler elementerne op i Verden. Det ene, det andet, det tredje – helt frem til det femte.

Dette er enkelt. Vi drømmer vågent.

Læs videre “Hæld vand ud over Verden!”

Sandheden er en by i Indien – forord til bogen ‘Jesus har aldrig levet’

Tilbage i sensommeren spurgte oversætter Niels Jørgen Lindtner mig, om jeg kunne have lyst til at skrive et forord til hans fordanskning af briten Geoff Roberts bog Jesus 888, som han uden held havde forsøgt at få en repræsentant for den danske folkekirke til at forholde sig til. Jeg sagde – selvfølgelig – ja tak til opgaven.

Og i (så vidt jeg husker) oktober 2020 udkom så den danske bog på forlaget Indblik – under den umisforståelige titel Jesus har aldrig levet.

: :

I dag kom jeg i tanke om udgivelsen og fik lyst til at sprede det glade budskab og dele mit forord med alverden – måske der sidder nogen derude, som kunne få lyst til at læse bogen:

Læs videre “Sandheden er en by i Indien – forord til bogen ‘Jesus har aldrig levet’”