Radiosamtale med Isam B

Isam B Johan Chr. Nord asatro

Den 19. januar sendte Radio4 religionsprogrammet ‘Tro på det’, hvor jeg og værten, Isam Bachari , talte om nordisk hedenskab, levende Guder og Gudinder, abrahamitisk religion, almene åndelige erfaringer, og hvad der nu ellers røg i suppen.

Samtalen er klippet efter programmets format. Det betyder, at der – selvfølgelig – er forsvundet ting, jeg opfattede som afgørende, særligt nogle væsentlige ord om, hvad det vil sige at holde med slangen, om den ukærlige dømmesyge i abrahamitisk religion, blodofres gavnlighed og det skadelige i at love sine børn evigt liv som belønning for overholdelse af Store Fars regler.

Sådan kan det gå.

Betragt det som ord i luften – der nu er fastholdt her

Alt dette kan, ganske rigtigt, kaldes vanvid – tale ved udgivelsesreception for ‘Norden kalder’

En lille måned efter udgivelsen af Norden kalder blev der afholdt en reception på forlaget Eksistensen. I den forbindelse holdt jeg en tale (eller måske snarere en prædiken) – ikke om bogen, men med afsæt i den og blikket rettet mod det kommende.

Det handler en smule om mig og rigtig meget om Odin og Freja.

Læs videre “Alt dette kan, ganske rigtigt, kaldes vanvid – tale ved udgivelsesreception for ‘Norden kalder’”

Vejen til Europa – usamtidig kortlægning af et endnu ungt århundrede

Følgende er skriftgrundlaget for et foredrag, der blev holdt ved den grundtvigske ungdomsforening Studenterkredsens sommermøde i 2018, hvor man mødtes under temaet Europa. Teksten blev sidenhen udgivet som artikel i Årsskriftet Critique XI og indtalt som lydoptagelse. Nu kan den også læses her:

Læs videre “Vejen til Europa – usamtidig kortlægning af et endnu ungt århundrede”

Fra Kristus til Odin – Tidsånd på P1

Radiosamtale med Christoffer Emil Bruun i forlængelse af min offentlige afsked med kristendommen og hjemkomst til hedenskabet i sensommeren 2018:

Udsendelsen kan høres her

Den omtalte artikel Had din slægt og elsk din fjende – indledende bemærkninger om kristendommens perverse grundpræg kan læses her

Som en orm gennem hullet – lidt om Odins tyvekunst og digtersind

Denne tekst opstod mig i løbet af en håndfuld søvnfattige nætter i december 2017, mens jeg stadig var præst – men vist nok allerede fornemmede, hvor det hele bar hen. Jeg sendte den ud på det oceaniske internet på solhvervets aften – i formodningen om derved at foregribe dét, der skulle komme. Læs eller lyt, og døm selv, om den er skrevet af en kristen.

Læs videre “Som en orm gennem hullet – lidt om Odins tyvekunst og digtersind”